Smaczny obiad w kwadrans – czy to możliwe? Sprawdź!

Oceń ten artykuł:
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdki (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Gotowanie nie musi być czasochłonne i męczące. Nie musisz spędzać w kuchni całych godzin, zanim będziesz mógł się cieszyć domowym obiadem. Z nami możesz go przyrządzić w 15 minut!

Początki

Na początku naszej przygody w kuchni wiele czynności wydaje się trudnych. Wszystko co robimy wymaga od nas uwagi, a przygotowanie całego obiadu niekiedy wydaje się celem wręcz niemożliwym do osiągnięcia. Z biegiem czasu, kiedy nabieramy pewności i wprawy, niektóre rzeczy wydają się dużo prostrze niż na początku.

Dzisiejszy świat zmusza nas jednak do coraz lepszego zarządzania czasem i często pół godziny wydaje się wiecznością, a każda chwila zdaje się być na wagę złota. W takich sytuacjach dobrze jest poszukać zdrowej i smacznej alternatywy dla znanych nam z babcinych książek kucharskich czasochłonnych i wymagających wielogodzinnych przygotowań przepisów – wystarczy 15 minut!

Domowy obiad można przygotować szybko i prosto, nawet jeżeli dysponujesz jedynie własnymi rękoma, podstawowym kuchennym wyposażeniem i niewielką przestrzenią. A do tego wciąż może być ono niezwykłe i intrygować  pomysłami.

Łatwy i przyjemny przepis

Warto poszukać przepisów, które najlepiej oddadzą Twój nastrój – a także najlepiej wpasują się w Twoje oczekiwania kulinarne. Prezentowany tu przepis, jak i wiele innych receptur znajdziesz w zakładce przepisy na dania obiadowe na Najlepszewkuchni.pl!

Smażony kalafior w panierce

Panierowany kalafior może stać się wraz ziemniakami i surówką wspaniałym daniem obiadowym, które zaskoczy twoich gości lub rodzinę. Ten nietypowy sposób przyrządzania znanego wszystkim warzywa sprawia, że można je podać również jako zupełnie samodzielną przekąskę, czy przystawkę. Idealnie komponować się będzie z sosami na bazie śmietany i czosnku, ale także w ostrzejszych wariantach sosu pomidorowego.

Jedyne czego potrzebujesz to kalafior, jajka, bułka tarta, sól i olej do smażenia. Kalafior podziel na niewielkie różyczki. Ugotuj je w osolonej wodzie tak, by były miękkie, ale nadal jędrne. Następnie odcedź je i wystudź. W dalszej kolejności każdą różyczkę obtaczaj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smaż w dobrze rozgrzanym oleju, aż zrumienią się na piękny złoty kolor. Po zdjęciu z patelni odsącz nadmiar tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika.

Po zaledwie kilkunastu minutach przygotowań danie jest gotowe do podania – smacznego!

Jeśli spodobał Ci się artykuł i chcesz być na bieżąco >> POLUB FashionAndBeauty.pl na facebook


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Podobne posty: